Wat doet het Wmo Platform Hillegersberg-Schiebroek?

WMOheaderAls u problemen krijgt met de alledaagse dingen in uw leven, dan kunt hulp krijgen.
Die hulp is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015.
Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking en ouderen moeten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en langer kunnen meedoen in de samenleving.
De gemeente moet ervoor zorgen dat u de hulp krijgt die nodig is om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.
Voor die hulp kunt u zich melden bij VraagWijzer.
VraagWijzer is het loket waar u informatie en advies kunnen krijgen over hulp bij zorg en welzijn. Bij Vraagwijzer kunt u zonder afspraak binnenlopen.
Misschien heeft u huishoudelijke hulp nodig, een rollator, een rolstoel, een scootmobiel of een traplift.
Maar ook als het gaat om dagbesteding, vervoer naar de dagbesteding of om een logeeradres voor een cliënt om gezinsleden (mantelzorgers) te ontlasten.
Of een plaats in een beschermde woonomgeving voor mensen met een psychische stoornis of opvang in geval van huiselijk geweld.

Wat doet het Wmo Platform Hillegersberg-Schiebroek?
Het Wmo Platform werkt wellicht in de schaduw van de dagelijkse hectiek in het zorglandschap, maar opereert effectief als neutrale en bovenal onafhankelijke partij, waar het gaat om het verschaffen van duidelijkheid op het vlak van toepassing van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015.

Het Wmo Platform HiS biedt ondersteuning aan mensen die in het gebied Hillegersberg-Schiebroek wonen en met de hervormingen binnen de zorg te maken hebben, maar niet de juiste weg weten te vinden.

En het Wmo Platform HiS staat open voor mensen die zich onjuist behandeld voelen en zich hierover via een onafhankelijke instantie willen beklagen.

Kortom, het WMO-Platform HIS is er voor alle vragen, informatie, onzekerheden en onduidelijkheden over de Wmo 2015, de regeling en uitvoering daarvan.
Het Platform is geaccepteerd gesprekspartner van de Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek. Daarnaast geeft het platform gevraagd en ongevraagd advies aan gebiedscommissie en Stadsbestuur.

Juist nu de Wmo-2015, ingevoerd per 1 januari 2015, meer dan een jaar van kracht is en de mogelijkheden en onmogelijkheden duidelijker worden, is het Wmo Platform HiS van grote toegevoegde waarde.
Meer over het Wmo Platform HiS vindt u op de website wmoplatformhis.nl/
Het postadres is Minervaplein 96, 3054 SK Rotterdam en het e-mailadres is info@wmoplatformhis.nl
VraagWijzer Hillegersberg-Schiebroek is vindt u op de Argonautenweg 23, 3054 RP Rotterdam, het telefoonnummer is 14010. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9:00 tot 12:30 uur, vrijdag van 13:00 tot 16:30 uur.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws. Bookmark de permalink.